Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Jouw advocaat

vrijdag 10 augustus

En Hij [Christus] is een verzoening voor onze zonden; en niet alleen voor de onze, maar ook voor de zonden van de hele wereld.
(1 Johannes 2:2)

Toen Mandy me bezocht voor een gesprek, leek ze haar leven op alle punten op orde te hebben. Ze was als christen zeer actief in haar gemeente. Ze had haar aan alcohol verslaafde vader op zijn sterfbed tot Christus geleid. Ze was mooi om te zien, had een fijne echtgenoot en twee prachtige kinderen. Toch had ze tenminste drie keer geprobeerd om zelfmoord te plegen.
,,Hoe kan God ooit van me houden?”, snikte Mandy. ,,Ik ben een mislukkeling!”
,,Mandy, God houdt van je, niet omdat jij zo lief bent, maar omdat het in zijn aard ligt om van je te houden.”
,,Maar ik heb geprobeerd mijn eigen leven te nemen, Neil. Hoe kan God dat over het hoofd zien?”
,,Mandy, stel je voor dat jouw zoon depressief wordt en probeert zelfmoord te plegen. Zou je dan minder van hem houden? Zou je hem het huis uitzetten of hem de rug toekeren?”
,,Natuurlijk niet. Ik zou met hem meevoelen en proberen nog meer van hem te houden.”
,,Dus eigenlijk zeg jij dat God, die volmaakt is, een slechtere Vader is voor zijn kinderen dan jij, een onvolmaakt mens?”
Mandy begreep wat ik bedoelde. Ze begon zich te realiseren dat God – als een liefdevolle Vader – onze zwakheden door de vingers kan zien en onze zonden kan vergeven.
Natuurlijk wil God graag dat wij het goede doen. De apostel Johannes schreef: Mijn lieve kinderen, ik schrijf u deze dingen, opdat u niet zondigt. Maar Johannes schreef direct verder om ons te herinneren aan het feit dat God al voorzien heeft in een oplossing voor ons falen, zodat zijn liefde blijft voortduren, wat we ook doen: En als iemand gezondigd heeft: wij hebben een voorspraak bij de Vader, Jezus Christus, de Rechtvaardige. En Hij is een verzoening voor onze zonden; en niet alleen voor de onze, maar ook voor de zonden van de hele wereld (1 Johannes 2:1,2).
Een van de redenen dat we twijfelen aan Gods liefde, is dat we een tegenstander hebben die elke kleine overtreding aangrijpt om ons te verwijten dat we nergens goed voor zijn. Maar onze voorspraak, onze advocaat Jezus Christus, is veel sterker dan de tegenstander. Hij heeft afgerekend met de schuld van je zondige verleden, heden en toekomst. Wat je ook doet of hoe je ook faalt, God heeft geen enkele reden om niet van je te houden en je niet volkomen te aanvaarden.

 

Hemelse Vader, dank U wel dat U mijn volmaakte Ouder bent, mijn haven van veiligheid en vertrouwen, en de overwinnaar over mijn vijand.

 

Gegevens

Datum:
vrijdag 10 augustus
Evenement Categorie: