Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Ons denken herprogrammeren

zaterdag 11 augustus

Omgord daarom de lendenen van uw verstand, wees nuchter en hoop volkomen op de genade die u gebracht wordt in de openbaring van Jezus Christus. (1 Petrus 1:13)

We zijn deze wereld binnengekomen met een levend lichaam, maar een dode geest, en daardoor kenden we Gods aanwezigheid niet in ons leven, noch zijn wil. Ons denken werd geprogrammeerd om onafhankelijk van Hem te leven. Qua gedachteleven werden we gelijkvorming aan deze wereld.
Toen we christen werden, heeft niemand op de ‘delete’ knop van ons denken gedrukt. Zelfs als christen kunnen we ons denken nog steeds door de wereld laten programmeren. Dus wat moeten we doen?
Ten eerste: wordt niet gelijkvormig aan deze wereld, maar wordt hervormd door de vernieuwing van uw denken (Romeinen 12:2, NBG). Hoe vernieuw je je denken? Door het te vullen met Gods Woord.
Ten tweede roept Petrus ons op om ons denken voor te bereiden op actie (1 Petrus 1:13). Reken af met vruchteloze fantasieën in je denken. Het is gevaarlijk om te dromen dat je allerlei dingen doet zonder ooit daadwerkelijk in actie te komen. Maar als je jezelf in je denken al bij voorbaat voorbereidt om de waarheid te gehoorzamen, dan kun je jezelf motiveren tot een vruchtbaar leven – zolang je doet wat je je in gedachten had voorgenomen.
Ten derde: neem iedere gedachte gevangen in gehoorzaamheid aan Christus (2 Korinthe 10:5). Oefen jezelf om bolwerken (dwangmatige gedachten in de richting van zonde, angst, onzekerheid en andere afbrekende invloeden) in je denken neer te halen. Evalueer iedere gedachte op basis van de waarheid, en sta jezelf niet toe gedachten te koesteren die tegen Gods wil ingaan.
Ten vierde: keer je tot God. Als jouw toewijding om Gods wil te doen wordt aangevochten door gedachten uit de wereld, het vlees of de duivel, dan moet je dit in gebed brengen bij God (zie Filippenzen 4:6). Daarmee erken je God als jouw Heer en plaats je jouw gedachten onder zijn waarheid. Je zult niet langer op twee gedachten hinken en de vrede van God, die alle verstand te boven gaat, zal je gedachten en hart behoeden in Christus Jezus (Filippenzen 4:7).
Ten vijfde: neem je verantwoordelijkheid voor wat je denkt. Verder, broeders, al wat waar is, al wat eerbaar is, al wat rechtvaardig is, al wat rein is, al wat lieflijk is, al wat welluidend is, als er enige deugd is en als er iets prijzenswaardigs is, bedenk dat (Filippenzen 4:8).

Heer, ik wijd mezelf toe om deze stappen dagelijks te zetten, om zo mijn denken onder uw controle te brengen.

 

Gegevens

Datum:
zaterdag 11 augustus
Evenement Categorie: