Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Geestelijke oorlog

woensdag 14 augustus

 En Ik ben niet meer in de wereld, maar dezen zijn in de wereld, en Ik kom naar U toe. Heilige Vader, bewaar hen die U Mij gegeven hebt in uw Naam. (Johannes 17:11)

Het christelijke wereldbeeld ziet de wereld door de bril van de bijbel, niet door de bril van cultuur of ervaring. De bijbel leert ons duidelijk dat er bovennatuurlijke, geestelijke machten aan het werk zijn in de natuurlijke wereld. Zo wordt bijvoorbeeld in het evangelie van Markus bij één op de vier genezingen van Jezus melding gemaakt van bevrijding van demonische activiteit. De vrouw die Jezus genas in Lukas 13:11 en 12 was achttien jaar lang het slachtoffer geweest van ‘een geest die haar ziek maakte’.
Ik heb veel mensen begeleid die lichamelijke problemen hadden, maar bij wie de klachten verdwenen kort nadat er was afgerekend met demonische invloed in hun leven. De meest voorkomende symptomen waren daarbij hoofdpijn, duizeligheid, allergieën, misselijkheid en algemene pijn in het lichaam. Zeer voorzichtige schattingen van artsen geven aan dat 50% van de patiënten lijdt aan psychosomatische aandoeningen. Bijbels gezien is het reëel om te verwachten dat ook het lichaam aanzienlijk opknapt, als persoonlijke en geestelijke problemen worden opgelost. Stress is een hoofdoorzaak van hart- en vaatziekten en kanker. Alleen al de vrede van God kan veel ziekten genezen.
Ik zeg niet dat iedereen die ziek is of pijn heeft, door demonen wordt gekweld. Maar ik ben er wel van overtuigd dat veel christenen tevergeefs op medisch vlak strijd leveren tegen lichamelijke symptomen, terwijl de kern van hun probleem ligt op het geestelijke vlak. … Hij die Christus uit de doden opgewekt heeft, zal ook uw sterfelijke lichamen levend maken door zijn Geest, die in u woont (Romeinen 8:11).
Het feit dat Jezus ons ‘in de wereld’ heeft achtergelaten (Johannes 17:11) om te worstelen tegen de geestelijke machten van het kwaad in de hemelse gewesten (Efeze 6:12) is de realiteit van elke dag. Er zijn hier op aarde bovennatuurlijke machten actief. We leven in de natuurlijke wereld, maar we zijn ook betrokken in een geestelijke oorlog.

Lieve God, houd me opmerkzaam voor de geestelijke conflicten die zich om mij heen afspelen, en help mij om klaar te staan en om te reageren vanuit uw autoriteit en kracht.

 

Gegevens

Datum:
woensdag 14 augustus
Evenement Categorie: