Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

De aanklager van de broeders

zaterdag 15 februari

…de aanklager van onze broeders, die hen dag en nacht aanklaagde voor onze God. (Openbaring 12:10)

Naast verleiding vormt beschuldiging de meest gebruikte en opdringerige aanval van satan waar we aan bloot staan. Door geloof zijn we binnengegaan in een eeuwige relatie met de Heer Jezus Christus. Als gevolg daarvan zijn we dood voor de zonde en levend voor God en zijn we met Christus gezeten in de hemelse gewesten. In Christus zijn we belangrijk, hebben we recht om Gods kind te zijn en zijn we gerechtvaardigd. Satan kan absoluut niets doen om onze positie in Christus en onze waarde voor God te veranderen. Maar hij kan er wel voor zorgen dat we weinig voorstellen als hij ons zover krijgt dat we naar zijn walgelijke leugens luisteren en zijn aanklacht geloven dat we nauwelijks iets voor God en anderen betekenen.
Satan gebruikt verleiding en beschuldiging vaak als een brutale links-rechts-combinatie. Hij zoekt ons op en fluistert: ,,Probeer het toch een keer! Iedereen doet het. Trouwens, je komt er wel mee weg. Niemand hoeft het te weten…” En zodra we voor de verleiding zijn gevallen, verandert zijn toon in een aanklacht: ,,Wat ben jij een waardeloze christen, dat je zulke dingen doet. Je bent een slecht voorbeeld van een kind van God. Denk maar niet dat je hiermee wegkomt! Je kunt het net zo goed helemaal opgeven, want God heeft met jou de moed allang opgegeven!”
We hebben allemaal satans leugenachtige, hatelijke stem wel eens horen spreken in ons hart en ons geweten. Het lijkt wel of hij nooit opgeeft. Veel christenen raken ontmoedigd en verslagen, doordat ze zijn bombardement van leugens over hen zijn gaan geloven. En degenen die toegeven aan zijn beschuldigingen, worden beroofd van de vrijheid waarvan God juist wilde dat zijn kinderen zouden genieten.
Het goede nieuws is dat we niet hoeven luisteren naar satans aanklachten, of hoeven leven vanuit wanhoop en nederlaag. Satan is niet jouw rechter; hij is slechts de aanklager. Als satan je aanvalt met de beschuldiging dat je waardeloos bent, negeer hem dan. Reageer erop door te zeggen: ,,Ik heb mijn vertrouwen op Christus gesteld, en door Hem ben ik een kind van God. Ik ben door God gered van het oordeelsvuur en Hij heeft mij rechtvaardig verklaard. Satan kan mij geen straf opleggen en geen oordeel over mij vellen. Hij kan me alleen maar aanklagen, maar ik trap er niet in.”

 

Here God, als satan mij beschuldigt en me herinnert aan mijn verleden, help me dan om hem te weerstaan en hem te herinneren aan zijn toekomst.

Gegevens

Datum:
zaterdag 15 februari
Evenement Categorie: