Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

De vrees die alle angst verdrijft

dinsdag 10 december

 

In de vreze des HEEREN is een sterk vertrouwen, en voor zijn kinderen zal Hij een toevlucht zijn. (Spreuken 14:26)

Ik hield een conferentie voor het leiderschap van een van Amerika’s megakerken. De voorganger is een van de beste Bijbelleraars die ik ken, en hij heeft een geweldige staf van medewerkers om zich heen verzameld. Ik vroeg de honderdvijfenzestig aanwezige leiders of ze wel eens met iets geconfronteerd waren waarvan ze wisten dat het iets demonisch was, zoals een beangstigende aanwezigheid in hun kamer of een boze stem in hun denken. Vijfennegentig procent beantwoordde die vraag met ‘ja’. Ik ging nog een stap verder en vroeg hoeveel van hen angst hadden ervaren van iets wat op hen drukte, maar waar ze op dat moment fysiek niets tegen konden doen. Tenminste een derde van de aanwezigen stak zijn of haar hand op. Zijn deze christelijke leiders allemaal mentaal ziek? Nee, en jij of je kinderen zijn dat ook niet als je worstelt tegen demonische invloeden in jouw leven.
We waarschuwen onze kinderen tegen vreemden op straat. Denk je niet dat we ze ook zouden moeten waarschuwen voor de ‘vreemden’ in hun kamers? Ons onderzoek toont aan dat de helft van alle christelijke kinderen weleens een boze aanwezigheid in hun kamer heeft ervaren. De meeste van mijn Bijbelschool studenten hebben dit wel eens meegemaakt. Tegen de tijd dat ze mijn cursus over het oplossen van geestelijke conflicten hebben doorlopen, vertellen verschillende studenten me over dergelijke voorvallen.
De meeste mensen zijn bang voor demonische dingen die ze niet zien, maar ze hebben geen vrees voor God. Dat is precies het tegenovergestelde van wat de Bijbel ons leert. In Spreuken 1:7 worden we opgeroepen om God te vrezen, maar we worden nooit opgeroepen om vrees te hebben voor satan. Angst voor de duivel is een ongepaste reactie op de realiteit van de geestelijke wereld. De Bijbelse reactie is te weten wat zijn plannen zijn en hoe we hem moeten weerstaan, en autoriteit over hem nemen. In Jesaja 8:13,14 staat: De HEERE van de legermachten, Hem moet u heilig achten; Hij is uw vrees en Hij is uw verschrikking. Hij zal tot een heiligdom voor u zijn. De vrees voor de Heer is de enige vrees die alle andere angst verdrijft.

 

Heer, U bent het enige toelaatbare vreesobject in mijn leven. U bent de alwetende, alomtegenwoordige en almachtige God.

 

Gegevens

Datum:
dinsdag 10 december
Evenement Categorie: