Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

De wil van God

maandag 20 januari

Als iemand zijn wil doen wil, zal hij van deze leer erkennen of zij uit God is, of dat Ik vanuit Mijzelf spreek. (Johannes 7:17)

Het kennen van Gods wil is niet zomaar een probleem van de twintigste eeuw. Al in de tijd van Jezus zelf worstelden mensen hiermee. Sommige mensen zeiden over Jezus: ,,Hij is een goed mens.” Maar anderen meenden juist: ,,Hij leidt de menigten op een dwaalweg” (Johannes 7:12). Hoe konden deze mensen bepalen of Jezus hen in de waarheid leidde?
Jezus nam de gelegenheid te baat en stelde de regels vast omtrent goddelijke leiding. Zijn eerste stelling was: Mijn leer is niet van Mij, maar van Hem die Mij gezonden heeft. Als iemand zijn wil doen wil, zal hij van deze leer erkennen of zij uit God is, of dat Ik vanuit Mijzelf spreek (Johannes 7:16,17).  De allereerste voorwaarde om de wil van God te herkennen, is volgens Jezus de bereidheid om die uit te voeren.
Wat is de wil van God? Gods wil voor iedereen die in Hem gelooft, is om te leven in eenheid met Christus, met de bedoeling zijn koninkrijk te vestigen door het overwinnen van de boze, en helemaal het volk te worden waartoe Hij ons geroepen heeft. Let op de eerste bede van het ‘Onze Vader’: Onze Vader, die in de hemelen zijt, uw naam worde geheiligd. Uw koninkrijk kome. Uw wil geschiede, zowel in de hemel als op de aarde (Matteüs 6:9,10). Als we dit gebed bidden, vragen we of Gods wil gedaan mag worden op aarde, zoals het nu in de hemel is. Blijkbaar wordt Gods wil volmaakt uitgevoerd in de hemel, maar niet op de aarde.
Ben jij volledig toegewijd aan het doen van Gods wil, zonder precies te weten wat die is?  Zijn er gebieden waarin jij je wil niet hebt overgegeven aan God? Geloof je echt dat Gods wil voor jou goed, aangenaam en volmaakt is (Romeinen 12:2)? Als God echt God is en jij Hem Heer noemt, heeft Hij dan niet het recht om zijn wil op ieder gebied in jouw leven uit te werken?

 

Vader, laat vandaag in mijn denken, woorden en daden Uw wil gedaan worden, zoals die ook in de hemel gedaan wordt.

Gegevens

Datum:
maandag 20 januari
Evenement Categorie: