Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Dood voor de zonde

zondag 19 januari

Zo dient ook u uzelf te beschouwen als dood voor de zonde, maar voor God levend in Christus Jezus, onze Heere. Laat dan de zonde niet regeren in uw sterfelijk lichaam, om aan de begeerten daarvan te gehoorzamen. (Romeinen 6:11,12)

Zonde is de toestand waarin alle nakomelingen van de gevallen Adam worden geboren (Romeinen 5:12). Zonde is dat we onafhankelijk van God leven. Het is het resultaat van satans misleiding, waardoor we geloven dat we de zin en het doel van het leven kunnen vinden buiten een persoonlijke relatie met de Schepper van het leven om, en zonder gehoorzaamheid aan Hem (Deuteronomium 30:19,20; 1 Johannes 5:12). Zonde doordrenkt in een niet-christen de oude natuur, overheerst het oude ik en vereeuwigt de werken van het vlees. Satan staat aan het begin van alle zonde (1 Johannes 3:8). Hij misleidt mensen door hen in leugens te laten geloven en raadt hen aan om in opstand te komen tegen God.
Toen jij Christus ontving, stierf je aan de zonde, en werd haar kracht om je te overheersen verbroken. Satan zelf en de zonde zijn niet gestorven; die zijn nog altijd sterk en aantrekkelijk. Maar jij hoeft niet langer te zondigen, omdat je dood bent voor de zonde en levend voor God in Christus (Romeinen 6:11). Je bent niet dood voor de zonde omdat je jezelf als zodanig beschouwt; je beschouwt jezelf als dood voor de zonde, omdat je dat ook werkelijk bent! In Christus ben je al gestorven aan de zonde.
Paulus zegt verder dat we onze lichamen niet moeten gebruiken als instrumenten van ongerechtigheid (vers 13). Als we dat wel doen, staan we de zonde toe om te heersen in ons sterfelijk lichaam. Het is bijvoorbeeld onmogelijk om een seksuele zonde te begaan zonder daarbij je lichaam te gebruiken als instrument van ongerechtigheid, en daardoor de zonde over je te laten heersen. Vraag of de Heer je in gedachten wil brengen waar jij je lichaam verkeerd hebt gebruikt, met name op seksueel gebied. Wijs dat verkeerde gebruik af en geef je lichaam over aan God als een levend offer. Het is jouw verantwoordelijkheid om de zonde ‘niet te laten regeren in je sterfelijk lichaam, zodat je zou toegeven aan de lusten van het vlees’ (Romeinen 6:12).

 

Liefdevolle Heer, ik weet dat de macht van de zonde over mijn leven is verbroken. Help me vandaag te leven in het licht van die waarheid door de zonde te verwerpen en mijn lichaam aan U over te geven.

Gegevens

Datum:
zondag 19 januari
Evenement Categorie: