Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Duidelijke heerschappij

16/11/2019

 

Laten Wij mensen maken naar ons beeld, naar onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen! (Genesis 1:26)

In de oorspronkelijke schepping zocht Adam niet naar betekenis; hij hàd betekenis. Hij had heerschappij gekregen over al het andere dat God had geschapen (Genesis 1:26,27). God schiep Adam en gaf hem een goddelijk bestaansdoel: heersen over de schepping. Bevond satan zich op dat moment ter plekke? Jazeker. Was hij toen ook al de god van deze wereld? Nee. Wie had dan het gezag over de hof? Adam, onder het hoogste, ultieme gezag van God. Helaas stal satan die heerschappij toen Adam en Eva in zonde vielen. Toen werd satan de god van deze wereld.
Realiseer je je dat die duidelijke heerschappij die Adam voor de val uitoefende, aan jou is teruggegeven toen je christen werd? Dat is namelijk een deel van jouw erfenis in Christus. Satan heeft geen gezag over jou, ook al probeert hij je er door misleiding van te overtuigen dat dit wel zo is. Door je positie in Christus heb je autoriteit over satan. Je bent met Christus gezeten in de hemelse gewesten (Efeze 2:6).
In 1 Johannes 3:8 staat: Hiertoe is de Zoon van God geopenbaard, dat Hij de werken van de duivel verbreken zou. Het hele plan van God is om de gevallen mensheid te herstellen en het koninkrijk van God daar te vestigen waar nu nog heerschappij is van satan. Dit werk van God gaat niet alleen om onze persoonlijke overwinning, maar het behelst overwinning voor de hele schepping: Met reikhalzend verlangen immers verwacht de schepping het openbaar worden van de kinderen van God. Want de schepping is aan de zinloosheid onderworpen, niet vrijwillig, maar door hem die haar daaraan onderworpen heeft, in de hoop dat ook de schepping zelf zal bevrijd worden van de slavernij van het verderf om te komen tot de vrijheid van de heerlijkheid van de kinderen van God (Romeinen 8:19-21).

 

Dank U Heer, dat ik deel uitmaak van uw verlossingsplan. Wilt U me mijn persoonlijke verantwoordelijkheden daarin laten zien, zodat mijn leven uw plan weerspiegelt.

 

Gegevens

Datum:
16/11/2019
Evenement Categorie: