Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Een eeuwigdurende liefde

vrijdag 14 februari

Ja, Ik heb u liefgehad met eeuwige liefde, daarom heb Ik u getrokken in goedertierenheid. (Jeremia 31:3, SV)

Toen ik op een avond thuiskwam van mijn werk, stond mijn vrouw Joanne me al bij de voordeur op te wachten. ,,Je moet met Karl praten’’, zei ze ernstig. ,,Ik denk dat hij vanmiddag met Johny, zijn hamster, heeft gegooid.”
Direct liep ik naar Karl toe en vroeg hem op de man af: ,,Heb jij vandaag met Johnny gegooid?” Hij ontkende ten stelligste. Helaas voor Karl was er een ooggetuige. En dus stelde ik hem opnieuw dezelfde vraag, terwijl ik dreigde met zo’n plastic speelgoedknuppel, die wel veel geluid maakt bij het neerkomen op de billen van een kind, maar geen schade aanricht. ,,Karl, vertel me de waarheid. Heb je met Johnny gegooid?”
,,Nee!” PATS! Maar hoe ik Karl ook dreigde met een pak voor zijn broek, hij bleef ontkennen. Ik raakte gefrustreerd en gaf het uiteindelijk op.
Een paar dagen later stond Joanne me opnieuw bij de deur op te wachten. ,,Ga maar even met Karl praten. Johnny is gestorven.”
Ik vond Karl in de achtertuin, rouwend over het verlies van zijn kleine hamster. Karl en ik spraken over de dood en sterven, en daarna begroeven we kleine Johnny. ,,Karl, wil jij nu bidden?” vroeg ik.
,,Nee papa, bid jij maar.”
,,Karl, Johnny was jouw hamster. Ik denk dat jij moet bidden.”
Uiteindelijk stemde hij ermee in en hij bad: ,,Lieve Here Jezus, help me om niet te gooien met mijn nieuwe hamster.” Wat ik met een plastic knuppel niet uit hem geslagen kreeg, werkte God uit in zijn hart.
Waarom had Karl tegen me gelogen? Hij was bang dat ik niet meer van hem zou houden als hij zou bekennen dat hij met zijn hamster had gegooid. Hij wilde zo graag mijn liefde en respect behouden, en was zo bang die te verliezen als hij zijn wangedrag zou opbiechten, dat hij nog liever loog. Ik boog door mijn knieën en sloeg mijn armen om mijn kleine jongen. ,,Lieve Karl, ik ben het misschien niet altijd eens met wat je doet, maar ik zal wel altijd van je blijven houden.”
Wat ik die dag aan Karl liet zien, was maar een kleine weerspiegeling van de liefde die God voor jou heeft. Hij zegt tegen je: ,,Wat je ook doet in je leven, ik zal altijd van je houden. Ik stem niet altijd overal mee in, maar Ik zal altijd van je houden.”

 

Dank U Vader God, voor uw onvoorwaardelijke liefde voor mij. U bent zo’n geweldige Vader!

Gegevens

Datum:
vrijdag 14 februari
Evenement Categorie: