Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Een hogere prioriteit

dinsdag 21 januari

Zie, hoe groot is de liefde die de Vader ons gegeven heeft: dat wij kinderen van God worden genoemd. Daarom kent de wereld ons niet, omdat zij Hem niet kent. Geliefden, nu zijn wij kinderen van God, en het is nog niet geopenbaard wat wij zullen zijn. Maar wij weten dat, als Hij geopenbaard zal worden, wij Hem gelijk zullen zijn; want wij zullen Hem zien zoals Hij is. (1 Johannes 3:1,2)

Twee belangrijke gebeurtenissen in mijn leven hebben mij meer dan ooit duidelijk gemaakt dat relaties belangrijker zijn dan resultaten. Voordat ik tot de bediening werd geroepen, werkte ik als ruimtevaartkundige in het Apollo-programma. Nooit zal ik de dag vergeten dat ons maanvoertuig op de maan landde. Een vette krantenkop domineerde de volgende dag de voorpagina van de Minneapolis Star: Neil Armstrong zet voet op de maan. Ik was trots dat ik van deze prestatie deel had mogen uitmaken. Maar het allergrootste nieuws stond een paar maanden daarvoor in een onbeduidend kolommetje op pagina 7 van diezelfde krant: ,,Op 12 maart 1969 is geboren in het Northwestern hospital: Heidi Jo Anderson, dochter van meneer en mevrouw Neil Anderson.” Dat klinkt jou misschien niet als groot nieuws in de oren, maar voor haar moeder en mij was het dat wel. Binnen de kortste keren beheerste kleine Heidi ons hele huishouden en kreeg ze zelfs een eigen plank in de koelkast. Ze veranderde ons nachtritme en beperkte onze sociale agenda. Maar wij waren het, die haar mochten vasthouden, knuffelen en voor haar zorgen.
Wat kan God het schelen of wij iemand naar de maan sturen? Dat zijn dingen die altijd beter kunnen. Er zal altijd iemand komen die het beter, sneller of hoger kan. Waar het God om gaat zijn kleine mensjes als Heidi Jo Anderson, omdat die voor eeuwig bij Hem zullen zijn.
De tweede bijzondere gebeurtenis in mijn leven was het behalen van mijn doctorale graad. Dat bleek uiteindelijk één van de grootste anticlimaxen in mijn leven te zijn. Ik hoorde geen applaus vanuit de hemel, en ik geloof niet dat mijn prestatie ook maar één extra sterretje achter mijn naam opleverde in het Boek van het leven van het Lam. Ik was vòòr die tijd al een kind van God, en dat was ik daarna nog steeds. Maar wat gebeurt er in de hemel als één zondaar zich bekeert? Applaus! Waarom? Omdat een relatie met God eeuwigdurend is, terwijl aardse prestaties slechts tijdelijke waarde hebben. Heb jij het eeuwige veronachtzaamd om tijdelijk gewin te behalen? Heb jij misschien persoonlijke en geestelijke relaties verwaarloosd in je streven naar menselijke prestaties? Relaties moeten altijd een hogere prioriteit hebben dan tijdelijke prestaties of projecten.

 

Heer help mij, in de drukte van mijn agenda en de aantrekkingskracht van mijn bezittingen, om mijn relaties vandaag te koesteren en te voeden.

Gegevens

Datum:
dinsdag 21 januari
Evenement Categorie: