Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Geestelijk levend

vrijdag 17 januari

En dit is het getuigenis, namelijk dat God ons het eeuwige leven gegeven heeft; en dit leven is in zijn Zoon. Wie de Zoon heeft, heeft het leven; wie de Zoon van God niet heeft, heeft het leven niet. (1 Johannes 5:11,12)

Toen God leven in Adam blies, werd hij zowel lichamelijk als geestelijk levend. Adam was geestelijk levend, omdat zijn ziel verbonden was met God. We zijn nooit bedoeld om van God gescheiden te zijn, of onafhankelijk van Hem te leven. We zijn geboren om geestelijk levend te zijn. Geestelijk levend zijn betekent dat iemand met God verenigd is. Dit concept wordt in het Nieuwe Testament voortdurend herhaald met de uitdrukking ‘in Christus zijn’. Ons ‘in Christus zijn’ is het centrale thema van het Nieuwe Testament. Net als Adam werden wij geschapen om één te zijn met God. Maar Adam zondigde en zijn eenheid met God werd beschadigd, net als die van ons. Het is echter Gods eeuwige plan om de mensheid weer bij zich terug te brengen en de eenheid te herstellen die Hij met Adam had voor de zondeval. Die herstelde eenheid met God, die we vinden in Christus, is het wezenlijke van onze identiteit.
Bij je wedergeboorte werd jouw ziel met God herenigd en werd je geestelijk levend, net zo levend als Adam in de hof van Eden voordat hij zondigde. En zoals het Nieuwe Testament steeds herhaalt, ben je nu in Christus, en Christus is in jou. Omdat Christus die in jou is, eeuwig is, is het geestelijke leven dat je van Hem hebt ontvangen ook eeuwig. Je hoeft dus niet te wachten tot je dood om eeuwig leven te ontvangen; je hebt het nu al!
De apostel Johannes schreef: Wie de Zoon heeft, heeft het leven! (1 Johannes 5:12). Waarschijnlijk herinnerde hij zich wat Jezus tegen Martha zei: Ik ben de Opstanding en het Leven; wie in Mij gelooft, zal leven, ook al is hij gestorven; en ieder die leeft en in Mij gelooft, zal niet sterven in eeuwigheid (Johannes 11:25,26). En nadat Jezus dit tegen Martha had gezegd, voegde Hij er aan toe: Gelooft u dat?
Het Woord van God is glashelder: Door Jezus zullen we geestelijk blijven leven, zelfs als ons lichaam sterft. Geloof jíj dat?

 

Lieve Vader, ik verklaar dat ik met mijn hele hart geloof dat mijn geestelijke leven – mijn eeuwige leven – in U is. Help me vandaag te leven met eeuwigheidswaarden voor ogen.

Gegevens

Datum:
vrijdag 17 januari
Evenement Categorie: