Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Geweldige kinderen opvoeden

vrijdag 18 januari

Maak dan mijn blijdschap volkomen, doordat u eensgezind bent, dezelfde liefde hebt, één van ziel en één van gevoelen bent. (Filippenzen 2:2)

De meeste christelijke ouders zouden de juiste dingen doen, als ze maar zouden weten wat het juiste was! Maar wanneer ben je een goede ouder? Moet je proberen je kinderen onder controle te houden? Is liefhebben hetzelfde als controle? Is controle hetzelfde als discipline bijbrengen? Wat voor ouders zouden de volgende zaken in hun kinderen voortbrengen:

  1. Kinderen met een goed zelfbeeld, die tevreden zijn met wie ze zijn.
  2. Kinderen die zich voegen naar gezag van anderen, en die de kunst verstaan om goed overweg te kunnen met hun leraren en andere gezagsdragers.
  3. Kinderen die het geloof van hun ouders volgen en naar dezelfde kerk gaan als hun ouders.

De twee meest krachtige invloeden van ouders zijn sturing en ondersteuning. Ouderlijke sturing kun je omschrijven als de mogelijkheid om het gedrag van een kind te begeleiden. Maar je kunt kinderen sturen door intimidatie, door hen verbaal tot onderwerping te dwingen, en door hen met een schuldgevoel op te zadelen. Òf door standvastig grenzen voor hen vast te stellen en door hen keuzes aan te bieden.
Ouderlijke ondersteuning is de kunst om je kind het gevoel te geven dat het geliefd is. Je moet meer doen dan je kinderen alleen met woorden vertellen dat je van ze houdt om zich geliefd te laten voelen. Je moet op zo’n manier lichamelijk en emotioneel beschikbaar zijn dat je kind weet dat je van hem houdt. Jouw liefde komt tot uiting in de manier waarop jij door de dag heen met je kind praat en hem aanraakt.
De beste kinderen groeien op bij ouders die het gedrag van hun kinderen kunnen sturen en die aan hen hun onvoorwaardelijke liefde laten merken. De slechtste kinderen komen voort uit gezinnen waarin ze worden gecontroleerd, maar niet worden geliefd. Misschien ben je niet in staat het gedrag van je kinderen te sturen, maar door de genade van God kun je hen wel liefhebben.

 

Lieve Heer, ik heb vandaag uw wijsheid nodig om mijn kinderen onvoorwaardelijk lief te hebben en hun gedrag te sturen.

Gegevens

Datum:
vrijdag 18 januari
Evenement Categorie:

Regionale Toerustingsdag

Datum: Zaterdag 9 maart 2019. Van 9:00 tot 16.00 uur
Locatie: Omega kerk
Wilmersdorf 1, 7327 AD, Apeldoorn.

Lees meer