Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Groter is Hij

woensdag 11 december

 

U bent uit God en u hebt hen overwonnen, want Hij die in u is, is groter dan hij die in de wereld is. (1 Johannes 4:4)

De satanistische organisatie of satanskerk is veel groter dan veel mensen weten, en extreem geheim. Als je wel eens hoort van satanspriesters of rituelen, hoor je eigenlijk alleen maar over activiteiten op het laagste niveau. Je hoeft je niet zoveel zorgen te maken over wat je ziet of hoort van satanistische activiteiten, omdat wat je in de krant of in politierapporten leest, meestal het werk is van ‘hobbyisten’. Het zijn juist de dingen je niet ziet of hoort die de ware satanistische beweging kenmerken. Ik heb genoeg slachtoffers van satanisme behandeld om te weten dat er satanisten infiltreren in christelijke bedieningen, om die ten val te brengen.
Om te illustreren hoe menselijke en geestelijke slechte machten samenwerken, kun je elke groep van toegewijde christenen de volgende vraag stellen: ,,Hoeveel van jullie worden wel eens rond drie uur ’s nachts wakker met het angstzweet op je lijf?” Ik stel deze vraag regelmatig tijdens seminars en meestal gaat tweederde van de handen van de aanwezigen omhoog. Satanisten komen samen van 12:00 tot 3.00 in de nacht, en deel van hun ritueel is het oproepen en uitzenden van demonen. De vroege uurtjes zijn de beste uren voor demonische activiteit, en als je op die tijd abrupt wakker wordt, kan het zijn dat je een doelwit bent.
Zelf ben ik talloze keren een doelwit geweest. Voor mij is het echter geen beangstigende ervaring, en dat zou het voor jou ook niet moeten zijn. Johannes belooft: Groter is Hij die in u is, dan hij die in de wereld is (1 Johannes 4:4). Je hebt autoriteit over satans activiteiten en je hebt de wapenrusting van God om je te beschermen. Elke keer als satan je aanvalt, moet je sterk zijn in de Heer en in de sterkte van zijn macht (Efeze 6:10, NIV).  Geef jezelf heel bewust over in de handen van de Heer, weersta satan met het uitspreken van Gods Woord en ga weer lekker slapen. Je bent alleen kwetsbaar als je wandelt door aanschouwen, in plaats van door geloof, of door te wandelen in het vlees, in plaats van door de Geest.
Wat zouden we moeten doen aan satans hiërarchie van demonische machten? Niets! Het is niet de bedoeling dat we ons op demonen richten; we richten ons op God en de bediening die Hij ons geeft. We moeten onze ogen gericht houden op Jezus, het evangelie brengen, elkaar liefhebben en God vertegenwoordigen in deze gevallen wereld.

 

Vader, bescherm me tegen het verliezen van mijn gerichtheid op de eeuwige dingen. Ik kies ervoor om mijn ogen alleen te richten op Jezus, de leidsman en voleinder van mijn geloof.

 

Gegevens

Datum:
woensdag 11 december
Evenement Categorie: