Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Je kinderen het beste geven

donderdag 7 november

 

Word boos, maar zondig niet; laat de zon niet ondergaan over uw boosheid, en geef de duivel geen plaats. (Efeze 4:26,27)

Stel je voor dat je de middelen zou hebben om je kinderen het allerbeste te geven. Wat voor ouder zou je dan zijn? Wat zou jouw rol zijn in het bepalen wat wel en niet goed is voor je kind om te zijn en te doen? Misschien kom je in de verleiding om net zo te reageren als de ouders van Jill.
Jills ouders waren high-tech professionals en christelijk van achtergrond. Jill kreeg altijd alle gelegenheden om de beste te zijn. Haar ouders streefden naar Jills perfectie, dus haalde ze hoge cijfers. Haar ouders wilden graag dat ze in hun voetsporen zou treden en haar moeder wilde niets liever dan dat Jill naar dezelfde studentenvereniging zou gaan als zij, maar Jill wilde graag naar een christelijke school.
Toen Jill bij mij kwam had ze anorexia, worstelde ze met haar gedachteleven en sneed ze zichzelf. Op de lijst van mensen die ze moest vergeven, stonden haar ouders bovenaan. Ze begon eerst zachtjes te huilen: ,,Heer, ik vergeef mijn vader dat hij zich nooit heeft afgevraagd wat ik zelf graag zou willen doen met mijn leven.” Toen gingen de sluizen open en kon ze de vrijheid in Christus ontvangen. De stemmen verstomden, het snijden hield op en ze hervond vrede in haar denken. De geestelijke factor van haar probleem was opgelost.
Het duurde niet lang voordat ook het relationele probleem werd opgelost. Op advies van haar begeleider bereikte Jill een compromis met haar ouders. Ze zou eerst een jaar studeren aan dezelfde universiteit als haar ouders hadden gedaan – en na dat jaar zou ze doorstromen naar de christelijke opleiding. Ik zeg niet dat overheersende ouders altijd de oorzaak zijn van geestelijke problemen in het leven van hun kinderen. Toch kunnen ouders die niet hebben geleerd om de waarheid te spreken in liefde en hun boosheid te tonen zonder te zondigen, de duivel een kans geven om zich in hun gezin te nestelen (Efeze 4:25-27). Als jij en je kinderen niet leren om elkaar te verdragen en elkaar te vergeven in de intimiteit van een familierelatie, dan geef je satan voordeel (Kolossenzen 3:13; 2 Korinthe 2:10,11). En als je jezelf niet vernedert en je mogelijke zorgen bij de Heer brengt, en een alerte en sobere geest aanneemt, kun je door je vijand, de tegenstander, worden verslonden (1 Petrus 5:8).

 

Heer, help mij om oprecht en eerlijk te zijn in mijn gezin. Stel ons als gezin in staat om te worden waar U ons voor hebt geschapen.

 

Gegevens

Datum:
donderdag 7 november
Evenement Categorie: