Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Jouw idee over God

zondag 16 februari

Als u, die slecht bent, uw kinderen dan goede gaven weet te geven, hoeveel te meer zal uw Vader, die in de hemelen is, goede gaven geven aan hen die tot Hem bidden. (Matteüs 7:11)

De meeste mensen die een geestelijke worsteling ervaren, hebben een verstoord beeld van God. Met hun verstand hebben ze misschien wel de juiste theologie omarmd, maar gevoelsmatig ervaren ze iets heel anders. Het juiste beeld van God wordt gefilterd door een zeef van negatieve ervaringen, waardoor een onjuist beeld van God ontstaat. Die verkeerde ideeën moeten worden vervangen door de waarheid, voordat er vrijheid kan komen.
De vrouw van een voorganger kwam eens bij me om hulp en vertelde me over de strikte moraal in het gezin waar ze opgroeide, dat door haar moeder werd gedomineerd. Haar vader was een zwakkeling, die wel wijzer was dan zich te mengen in de scheldtirades van zijn vrouw tegen haar dochter.
,,Je houdt echt van Jezus, is het niet?” vroeg ik.
,,O ja”, zei ze.
,,En je houdt echt van de Heilige Geest?”
,,Jazeker.”
,,Maar dat God een Vader is, dat vind je maar niks. Klopt dat?”
Ze kon alleen maar reageren met tranen. Haar beeld van de hemelse Vader was verstoord door het beeld van haar aardse vader. In haar beleving waren Jezus en de Heilige Geest actief bij haar betrokken, maar in haar gedachten keek God de Vader net als haar aardse vader passief en ongeïnteresseerd toe, terwijl zij in haar leven allerlei kwellingen moest doorstaan.
Ik vraag vaak aan mensen: ,,Als jij meer zou presteren in je leven, zou God dan meer van je houden?” De meeste mensen weten dat het juiste antwoord ‘nee’ is, maar onderliggend denken ze het tegenovergestelde. Als ik vraag of ze zich door God geliefd weten, dan geven ze eerlijk toe dat zij voor hun gevoel meer liefde en zorg besteden aan hun eigen kinderen, dan dat ze van God verwachten (zie Lukas 11:9-13). Dit alles maakt deel uit van satans strategie om gedachten op te werpen die tegen de kennis van God ingaan (2 Korinthe 10:5). Als de vijand mensen kan afhouden van een juist beeld van God, dan kan hij hun hoop op God vernietigen.

 

Lieve Vader, ik wil niet dat verstoorde beelden van U tussen U en mij instaan. Verbeter mijn denken op de gebieden waar mijn beeld van U verkeerd is, zodat ik U in waarheid kan kennen.

Gegevens

Datum:
zondag 16 februari
Evenement Categorie: