Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Kinderen en het occulte

donderdag 11 juli

Wees waakzaam, sta vast in het geloof, wees manmoedig, wees sterk. (1 Korinthe 16:13)

De leerlingenadministratie van een christelijke middelbare school ontdekte dat bijna alle leerlingen van de school ‘Bloody Mary’ hadden gespeeld, een populair spelletje op tienerfeestjes. In een veel voorkomende variant van dit spel moet een kind in zijn eentje een pikdonkere badkamer binnengaan, daar zes keer ronddraaien, naar de spiegel kijken en vervolgens Bloody Mary oproepen om te verschijnen. In veel gevallen zagen de kinderen een beangstigende verschijning in de spiegel opdoemen. Er was geen fysieke verklaring waardoor de kinderen iets hadden kunnen zien in de totaal verduisterde ruimte. Deze tieners hadden zichzelf onbewust opengesteld voor de god van deze wereld.
Bloody Mary is nog maar één van de vele zogenaamd onschuldige manieren waarop kinderen satan ingang kunnen geven in hun leven. Spellen zoals het Ouija bord, ‘Dungeons and dragons’ en veel populaire computergames zijn andere manieren waarop kinderen vertrouwd worden gemaakt met het occulte. Muziek, films, tijdschriften, tv-programma’s en het internet zijn wijd open deuren waardoor satan kinderen kan misleiden. Op een openbare middelbare school in Zuid-Californië werden alleen al in de eerste zes weken van het schooljaar 133 leerlingen verwezen naar een schoolpsycholoog, vanwege hun betrokkenheid bij satanisme en occultisme. De meeste kinderen en tieners zijn zich niet eens bewust van de geestelijke gebondenheid waaraan ze zich onderwerpen als ze zich met dit soort dingen inlaten. Wat nog erger is: dit geldt vaak ook voor de ouders!
Kinderen houden zich bezig met allerlei occulte ervaringen, zoals astrale projectie, voorwerpverplaatsing, glaasje draaien, waarzeggerij, astrologie, kristallen bollen, automatisch schrijven, tarotkaarten leggen, handlezen, wicca, geleidegeesten en bloedverbonden. Bovendien vormt het denken van de New Age beweging, dat onze hele samenleving en ons onderwijssysteem doordrenkt, een bron van veel ellende. Veel vormen van amusement en ontspanning die de wereld onze kinderen biedt, leiden hen in de duisternis.
Hoeveel duistere deuren er voor je kinderen ook opengaan, de ultieme deur naar vrijheid is Christus. Hij is de waarheid en het licht dat de leugens blootlegt van satan en van de duisternis in deze wereld. Leer jezelf en je kinderen de waarheid te kennen en ervoor te kiezen.

Heer, help me om mijn kinderen zo toe te rusten, dat ze de duisternis kunnen herkennen en verdrijven in de wereldse entertainment die hen omringt.

Gegevens

Datum:
donderdag 11 juli
Evenement Categorie: