Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Laat je niet misleiden!

zondag 14 juli

Laat je niet misleiden: slecht gezelschap bederft goede zeden. (1 Korinthe 15:33, NIV)

Is het echt mogelijk dat christenen zichzelf misleiden? Jazeker! We misleiden onszelf als we denken dat een onrechtvaardige het koninkrijk van God zal beërven. Ik hoorde eens over een jonge, christelijke vrouw met een lesbische relatie, die zei: ,,Mijn leefstijl maakt geen verschil. God houdt van mij en heeft me vergeven.” Maar in 1 Korinthe 6:10 staat: Laat je niet misleiden! Ontuchtplegers, afgodendienaars, overspelers, schandknapen, homoseksuelen… zullen het Koninkrijk van God niet beërven (NIV). Een zondige leefstijl is een sterk bewijs dat je onrechtvaardig staat tegenover God. Je bent misleid als je denkt dat je levensstijl niet in lijn hoeft te zijn met je geloof.
We misleiden onszelf ook, als we denken dat we voortdurend kunnen optrekken met slecht gezelschap, zonder daarmee besmet te raken (1 Korinthe 15:33). Als jonge christen luisterde ik graag naar de preken van een evangelist in New Orleans, die de ‘Bourbonstreet-evangelist’ werd genoemd. Hij woonde in de hoerenwijk en zei daar een bediening te hebben onder prostituees en andere dubieuze figuren. Maar volgens 1 Korinthe 15:33 komt iedereen die te lang in zo’n omgeving blijft in de problemen. En dat is precies wat er met deze evangelist gebeurde. Hij raakte zo verstrengeld met de zondige kant van Bourbonstreet, dat hij uiteindelijk zijn bediening kwijtraakte.
Moeten we het evangelie dan niet meer brengen aan mensen met een slechte moraal? Jawel. We moeten Christus aan hen meedelen. Maar als we opgaan in hun omgeving, zal onze bediening uiteindelijk vervagen en raakt onze moraal rampzalig bedorven. Johannes schreef: Lieve kinderen, laat niemand u misleiden. Wie de rechtvaardigheid doet, is rechtvaardig, zoals Hij rechtvaardig is. Wie de zonde doet, is uit de duivel; want de duivel zondigt vanaf het begin. Hiertoe is de Zoon van God geopenbaard, dat Hij de werken van de duivel verbreken zou (1 Johannes 3:7,8).
Blijf verankerd in Gods Woord en laat je niet misleiden!

Vader, vergeef me de kleine compromissen die ik met de wereld heb gesloten. Ik verlang ernaar te leven in volledige harmonie met mijn geloofsbelijdenis.

Gegevens

Datum:
zondag 14 juli
Evenement Categorie: