Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Nu al aanvaard

13/06/2018

Maar als wij in het licht wandelen, zoals Hij in het licht is, hebben wij gemeenschap met elkaar, en het bloed van Jezus Christus, zijn Zoon, reinigt ons van alle zonde.  (1 Johannes 1:7)

Gemeenschap met God is geen abstract, theologisch concept, maar een levende relatie. Wandelen in het licht is leven in voortdurende overeenstemming met God. Satan kan mij niet beschuldigen als ik wandel in het licht, hoewel wandelen in het licht niet inhoudt dat ik moreel perfect ben (1 Johannes 1:8). We zijn niet zonder zonde, maar de belijdenis uit 1 Johannes 1:9 (Indien wij onze zonden belijden, Hij is getrouw… etc.) brengt ons in overeenstemming met God, voor wat betreft onze huidige morele conditie.
Het feit dat we nu al zijn kinderen zijn, maakt het mogelijk om open en vrij met God te leven in de morele staat waar we ons nu in bevinden. Onze eeuwige bestemming staat niet op het spel, maar wel onze dagelijkse overwinning. We hoeven ons voor God niet beter voor te doen dan we zijn in de hoop dat Hij ons aanvaardt. Omdat we zijn kinderen zijn, zijn we al aanvaard, dus zijn we ook vrij om eerlijk tegen Hem te zijn. Onze relatie met Hem staat niet op het spel; wel onze gemeenschap met Hem. Te weten dat we zekerheid hebben in Christus, stelt ons in staat om onszelf eerlijk te uiten naar Hem toe. Hij kent de gedachten en motivaties van ons hart al lang (Hebreeën 4:12).
Nu we weten dat we vergeven zijn, laten we met dankzegging in Gods aanwezigheid komen. God is onze Vader en zoals elke ouder houdt Hij niet van mopperende, klagende kinderen, vooral niet omdat de Vader zijn enige Zoon voor ons heeft opgeofferd. God is niet geïnteresseerd in onze lijst met wensen als we Hem niet gehoorzamen. Ik denk ook niet dat Hij er veel brood in ziet om ons te helpen onze eigen koninkrijkjes te bouwen en ontwikkelen, terwijl we bezig moeten zijn met het enige koninkrijk dat eeuwig blijft; het zijne!
Het verblijven in de aanwezigheid van mijn Vader die van me houdt, die een onvoorstelbaar offer heeft gebracht zodat ik bij Hem kan zijn, hoeft geen ongelukkige ervaring te zijn. God nodigt ons uit in zijn aanwezigheid te komen zoals we zijn, omdat in Christus onze zwakheden en zonden bedekt zijn: …laten wij tot Hem naderen met een waarachtig hart, in volle zekerheid van het geloof, nu ons hart gereinigd is van een slecht geweten (Hebreeën 10:22).

Dank U wel, God de Schepper, dat U een weg voor mij heeft geopend om tot U te naderen en gemeenschap met U te hebben.

Gegevens

Datum:
13/06/2018
Evenement Categorie:

Regionale Toerustingsdag

Datum: Zaterdag 9 maart 2019. Van 9:00 tot 16.00 uur
Locatie: Omega kerk
Wilmersdorf 1, 7327 AD, Apeldoorn.

Lees meer