Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Vrees niet!

12/07/2019

En toen zij gebeden hadden, werd de plaats waar zij bijeenwaren, bewogen. En zij werden allen vervuld met de Heilige Geest en spraken het Woord van God met vrijmoedigheid. (Handelingen 4:31)

Angst is een krachtige motor. Angst zet ons òf aan tot allerlei onverantwoordelijk gedrag, òf weerhoudt ons juist van een verantwoordelijk leven. Onlangs sprak de leider van een bepaald kerkgenootschap in onze gemeente, en hij opende met de opmerking: ,,Door de vele bezoeken die ik heb gebracht aan voorgangers, ben ik overweldigd door het besef dat de nummer één motivatie in hun leven faalangst is.”
Na meerdere jaren onderwijs te hebben gegeven over evangelisatie en leiding te hebben gegeven aan vele evangelisatieacties, durf ik op mijn beurt met zekerheid te zeggen dat angst de belangrijkste reden is dat mensen hun geloof niet uiten. Pleinvrees, de angst om onder mensen te komen, is een van de snelst groeiende psychische stoornissen in deze tijd. Faalangst, angst voor de duivel, angst voor mensen, angst voor alles, belaagt onze samenleving.
Weet je welk gebod Jezus het meest vaak geeft in de evangeliën is? Vrees niet! Vlak voordat Israël het Beloofde Land introk, moedigde God hen tot vier keer toe aan met de volgende woorden: Wees sterk en moedig (Jozua 1). De schrijver van Spreuken leert: De goddelozen vlieden, waar geen vervolger is; maar elke rechtvaardige is moedig, als een jonge leeuw (28:1, SV).Het feit dat God weinig op heeft met lafaards en ongelovigen wordt duidelijk in Openbaring 21:8: Maar wat betreft de lafhartigen, ongelovigen, verfoeilijken, moordenaars, ontuchtplegers, tovenaars, afgodendienaars en alle leugenaars: hun deel is in de poel die van vuur en zwavel brandt. Dit is de tweede dood. Verbaast het je dat lafaards en ongelovigen in hetzelfde rijtje staan als moordenaars en leugenaars?
Het is kenmerkend voor een Geestvervuld leven om vrijmoedig te zijn (Handelingen 4:31). De vroege kerk bad niet om ‘goddelijke ontmoetingen’, maar om vrijmoedigheid. Gods koninkrijk kan alleen gevestigd worden door trouwe en moedige mensen.

Heer, ik wil sterk en moedig zijn in uw naam; bereid en betrouwbaar om uw wil te volbrengen.

Gegevens

Datum:
12/07/2019
Evenement Categorie: