Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Vruchtbare grond om te groeien

10/11/2019

 

Het einddoel nu van het gebod is liefde die voortkomt uit een rein hart, een goed geweten en een ongeveinsd geloof. (1 Timoteüs 1:5)

Misschien is de grootste zegen die we door beproeving en verdrukking in ons leven ontvangen, wel het feit dat verkeerde doelen naar boven komen. In dit soort tijden van druk rinkelen je emoties de alarmbel bij geblokkeerde doelen, onzekere doelen en onmogelijke doelen, die gebaseerd zijn op onze eigen verlangens, in plaats van op Gods doel van beproefd karakter in ons leven.
Mensen zeggen: ,,Mijn huwelijk is hopeloos”, en vervolgens ‘lossen ze het op’ door hun partner te verlaten en een andere partner te nemen. Maar als je denkt dat je eerste huwelijk hopeloos is en daarom weggaat, kan ik je zeggen dat een tweede huwelijk nog veel vaker mislukt. Anderen hebben het idee dat ze een hopeloze baan hebben. Dus nemen ze een andere baan, om vervolgens te ontdekken dat die andere baan net zo hopeloos is. Om van de toepassing van deze gedachte op kerkelijke gemeenten maar niet te spreken… Mensen zijn vaak op zoek naar snelle oplossingen voor moeilijke situaties. Maar Gods plan is volharden en volwassen worden.
Is er een makkelijker manier om de persoon te worden die God bedoeld heeft, dan door beproevingen? Ik heb er lang naar gezocht, maar ik moet eerlijk zeggen dat het juist de moeilijke, donkere tijden waren die me hebben gebracht waar ik nu ben. Ik dank God voor de hoogtepunten in mijn leven, maar de vruchtbare grond om te groeien ligt altijd in het dal van beproeving, nooit op de bergtoppen. Paulus schreef: Het einddoel nu van het gebod is liefde (1 Timoteüs 1:5). Als je de liefde tot doel maakt, is de vrucht van de Geest liefde, vreugde (in plaats van depressie), vrede (in plaats van angst) en geduld (in plaats van boosheid) (Galaten 5:22,23). Hoe geef je weer hoop aan een vrouw wier echtgenoot er net vandoor is gegaan? ,,We gaan hem terugwinnen”, wordt wel eens geroepen. Een prachtige wens, maar een slechte doelstelling; de echtgenoot of de omstandigheden proberen te manipuleren is waarschijnlijk de reden dat hij is vertrokken. Het is beter om de vrouw in liefde te stimuleren met de woorden: ,,Als er ooit een tijd was om jezelf toe wijden om de vrouw en moeder te zijn die God wil, dan is het nu de tijd om dat te doen.” Volgens Romeinen 5:3-5 is onze hoop gelegen in een bewezen karakter dat door volharding groeit.

 

Vader, stel me vandaag in staat om te volharden in de beproevingen en problemen die ik tegenkom, en daardoor een sterk karakter en hoop te ontwikkelen.

 

Gegevens

Datum:
10/11/2019
Evenement Categorie: