Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Welvaart voor de ziel

zondag 16 december

 

Geliefde, ik wens dat het u in alles goed gaat en dat u gezond bent, zoals het uw ziel goed gaat. (3 Johannes 2)

Een aantal jaar geleden vloog een jonge vrouw van de oostkust van de Verenigde Staten naar Los Angeles om mij te spreken. Ze beleed dat ze christen was, maar haar leven was een enorme puinhoop. Ze hoorde demonische stemmen en werd geplaagd door talloze problemen. Ik was bij wijze van spreken verbaasd dat het vliegtuig überhaupt in de lucht was gebleven met haar aan boord.
Zij vertelde me dat ze het eerste deel van 3 Johannes 2 als levensmotto had gekozen: Geliefde, ik wens dat het u in alles goed gaat en dat u gezond bent… ,,Maar als God me hier duidelijk voorspoed, succes en gezondheid heeft beloofd, waarom is mijn leven dan zo’n onvoorstelbare bende?”, klaagde ze.
– ,,Maak het vers eens af”, zei ik.
– ,,…zoals het uw ziel goed gaat’’, citeerde ze.
Dus vroeg ik haar: ,,Hoe is het met je ziel gesteld?” Ze vertelde me dat ze drie abortussen had laten plegen als gevolg van allerlei seksuele affaires en dat ze momenteel samenleefde met een man met wie ze niet getrouwd was. Toch hield ze zich wanhopig vast aan haar halve belofte.
Ik geloof dat God wil dat het goed met ons gaat, maar we moeten de invulling van die voorspoed aan Hem overlaten. In onze verziekte Westerse wereld denken we dat voorspoed iets materialistisch is. Probeer het welvaartsevangelie eens in India, Somalië of een ander arm land te slijten… dat zou een wrede grap zijn.
God is veel meer bezig met onze innerlijke voorspoed. Hij wil dat ons leven gekenmerkt wordt door de vrucht van de Geest. En als het met onze ziel goed gaat, zal Hij die Christus uit de doden opgewekt heeft, ook uw sterfelijke lichamen levend maken (Romeinen 8:11).

 

Hemelse Vader, vandaag bid ik dat het goed gaat met mijn ziel – en dat mijn leven als gevolg daarvan vruchtbaar mag zijn.

 

Gegevens

Datum:
zondag 16 december
Evenement Categorie: