Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Worden wie God wil dat je bent

09/11/2019

 

Wij allen nu, die met onbedekt gezicht de heerlijkheid van de Heere als in een spiegel aanschouwen, worden van gedaante veranderd naar hetzelfde beeld, van heerlijkheid tot heerlijkheid, zoals dit door de Geest van de Heere bewerkt wordt. (2 Korinthe 3:18)

Als je begint met jouw doelen in lijn te brengen met Gods doelen en jouw verlangens met zijn verlangens, dan zul je een heleboel woede, angst en depressie uit je leven bannen. Een huisvrouw die een gelukkig en harmonieus gezin wil, heeft een goddelijk verlangen, maar ze kan niet garanderen dat het lukt. Daarom zou het beter voor haar zijn haar identiteit en eigenwaarde er niet van te laten afhangen, om te voorkomen dat ze boosheid en bitterheid tegen haar gezin gaat koesteren, want dat zal vanzelfsprekend echt niet altijd even harmonieus zijn. In plaats daarvan zou ze het volgende kunnen besluiten: ,,Ik ga de vrouw en moeder worden die God wil dat ik ben”. Dat is een fantastisch doel! Is het iets onmogelijks of iets wat geen zekerheden biedt? Nee, want als dit ook Gods wil is voor haar leven, dan is niets onmogelijk. Wie kan dat doel blokkeren? Alleen zijzelf! Zolang ze in lijn blijft met Gods doel, is haar succes verzekerd.
,,Maar wat als mijn echtgenoot in een midlifecrisis terechtkomt of mijn kinderen opstandig zijn?”, zou natuurlijk haar bezwaar kunnen zijn. Maar dergelijke problemen blokkeren niet haar doel om de vrouw en moeder te zijn die God wil dat ze is. Dit soort omstandigheden zullen echter wel een test zijn voor haar doelen. Als haar echtgenoot ooit een godvrezende vrouw nodig heeft, dan is het tijdens een midlifecrisis. Gezinsproblemen zijn nieuwe kansen voor haar om haar doel te vervullen, de Godsvrouw te zijn die Hij wil dat ze is.
Als een voorganger zich ten doel stelt om zijn woonplaats te winnen voor God, het beste jongerenwerk van de stad te hebben, of de opbrengsten voor de zending met vijftig procent te willen zien stijgen, is hij hard op weg naar mislukking. Het zijn op zichzelf prachtige verlangens, maar niet als basis voor zijn eigenwaarde, omdat ze door mensen of omstandigheden geblokkeerd kunnen worden. Een beter uitgangspunt zou zijn simpelweg te streven om de voorganger te zijn die God wil dat hij is. Dat is een prachtig doel, want niemand behalve hijzelf kan het blokkeren.
Gods eerste doel voor je leven is de ontwikkeling van je karakter; het worden van de persoon die God wil dat je bent. Omdat dit een goddelijk doel is, kan niemand je ervan afhouden, behalve jijzelf.

 

Heer, maak mij de persoon die U wilt dat ik ben. Dank U dat ik door uw genade die persoon kan zijn.

 

Gegevens

Datum:
09/11/2019
Evenement Categorie: