Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Zonde-belijden-weerstaan

zondag 8 december

 

Mijn lieve kinderen, ik schrijf u deze dingen, opdat u niet zondigt. En als iemand gezondigd heeft: wij hebben een Voorspraak bij de Vader, Jezus Christus, de Rechtvaardige. (1 Johannes 2:1)

Mensen die gevangen zitten in de cyclus van zonde-belijden-zonde-belijden-zonde-belijden zonder dat er groei is, zullen uiteindelijk de hoop verliezen dat ze ooit deze zonden zullen overwinnen en er vrijheid over zullen ervaren. Wilskracht alleen kan ze er niet van weerhouden dat ze de zonde herhalen die ze net hebben beleden, en vervolgens komt satan met een lading veroordeling en schuld. Zelfbeheersing lijkt voor hen een illusie, en hun leven als christen blijft voortdurend op en neer gaan.
Stel dat je het gebod krijgt een bepaalde deur niet te openen. Aan de andere kant van de deur zit een hond, die met een heel lief blafje maar blijft zeuren: ,,Ach, kom, laat me er toch in. Iedereen doet het toch. Je verdient wel een pleziertje. Wie zal erachter komen? Je komt er wel mee weg.” Dus uiteindelijk open je de deur en de hond stormt naar binnen en bijt je in je been. Ironisch genoeg verandert de hond onmiddellijk zijn verhaal: ,,Jij hebt de deur geopend. Ik heb alle recht om hier te zijn. Je komt hier niet mee weg.” Als zoiets zou gebeuren, zou je dan de hond slaan of jezelf? De zonde die je hebt toegestaan om in je leven te gaan heersen, is net als die hond die je in je been bijt en niet wil loslaten. Je realiseert je wellicht niet dat er een hond is die in je been bijt, en dus sla je jezelf, vanwege de stommiteit dat je de deur hebt geopend. Je roept het uit naar God om vergeving. God vergeeft je, maar de hond hangt nog aan je been. Waarom roep je het niet uit naar God en geef je de hond een tik in plaats van jezelf? Jakobus 4:7 leert ons: Onderwerp u dan aan God. Bied weerstand aan de duivel en hij zal van u wegvluchten. Natuurlijk moeten we onze zonden belijden, maar we moeten ook de rest van de Bijbelse cyclus uitvoeren, namelijk zonde-belijden-weerstaan! We moeten eerst onze verantwoordelijkheid nemen dat we zelf de deur hebben geopend, vervolgens moeten we satan weerstaan en hem gebieden te verdwijnen, om vrijheid te gaan ervaren en overwinning over de zonde. We leven alsof God en een zieke mensheid de enige realiteiten zijn in de geestelijke wereld. We moeten ons tot onze rechtvaardige Advocaat richten (1 Johannes 2:1) en onze verdorven vijand weerstaan, om overwinning over zonde en verleiding te halen, en ware vrijheid te ervaren.

 

Heer, laat me zien waar ik de deur van mijn leven heb geopend voor de zonde, zodat ik dat aan U kan belijden en satan kan bevelen om te verdwijnen in uw heerlijke naam.

 

Gegevens

Datum:
zondag 8 december
Evenement Categorie: