Getuigenis
Jubilee kerk Geertruidenberg

Jubilee kerk Geertruidenberg

Mijn naam is Emmy Oudhoff en ik dien in het leiderschap van Jubilee kerk in Geertruidenberg. Met het hele team geloofden we dat 2022 een jaar zou worden van discipelschap en vrijheid. Een gemeentelid wees ons op de Discipelschapscursus Vrijheid in Christus en ik zag dat de cursus gebaseerd was op het boek van Neil T. Anderson, waar ik in mijn persoonlijke geloofsgroei zoveel aan had gehad! In diezelfde week kwam onze pastor de cursus ook ergens tegen. We hebben de materialen meteen besteld en waren direct enthousiast over de opzet. Met name over de combinatie van onderwijs, gespreksvragen en de praktische toepassing ervan.

Binnen onze gemeente was het enthousiasme groot om dit op te gaan zetten, echter we wilden iets starten dat blijvend is en veel vrucht draagt. We hebben toen besloten contact op te nemen met Freedom in Christ voor advies hoe dit effectief op te zetten in de gemeente. Ik kreeg Jelmina aan de telefoon en al gauw had ik een Zoomafspraak met Jelmina en Babs staan. Er volgenden meerdere ontmoetingen via Zoom en gedurende het hele proces zijn zij heel betrokken geweest in adviezen, gebed en evaluatie.

In onze gemeente zijn we begonnen met het samenstellen van een team om de cursus te leiden. Met een team van 12 gemeenteleden hebben we de cursus geleid en we hebben ruim 60 enthousiaste en actieve deelnemers door de cursus geleid. Mensen durven zich kwetsbaar op te stellen, bekeren zich oprecht en ervaren enorme vrijheid, de vrijheid die door Jezus Christus beschikbaar is gesteld voor ons! We zijn als team eerst door de Stappen gegaan onder leiding van Jelmina en Babs en hebben recent zelf de hele groep door de stappen geleid. 

Wekelijks komen er getuigenissen binnen en we zijn enorm dankbaar voor de impact die dit onderwijs heeft op de gemeente. Om wat voorbeelden te noemen: openbaring over onze identiteit in Christus, het durven uitstappen in evangelisatie, vergeving vanuit het hart, vrij van verslaving, afrekenen met zondige patronen door ze in het licht te brengen en oprechte bekering. In dit alles zien we dat de waarheid van Gods woord werkt: Onderwerp je aan God, bied weerstand aan de duivel en hij zal van je vluchten. Volgend jaar willen we weer starten met een nieuwe groep en we geloven dat er uit de huidige groep deelnemers zijn die volgende cursus gaan leiden, zodat het verder vermenigvuldigt.


Emmy Oudhoff

Getuigenis Haidi

Ik vond het een zeer mooie en waardevolle cursus: therapeutisch, helend, openbarend, ontroerend, liefdevol. Ik heb antwoorden gekregen op bepaalde dingen waarvan ik de vraag niet eens gesteld had! God heeft me ook elke week weer laten zien dat Hij met mij was. Deze cursus ga ik nooit meer vergeten! Ik weet nu waarom gebeurtenissen en openbaringen, die vroeger hebben plaatsgevonden, zijn gebeurd. Voor mij persoonlijk dus echt Levensveranderend!

Getuigenis Hayo

Wat ik sterk vind aan deze cursus zijn de duidelijke onderwijsfilmpjes met vele praktische voorbeelden daarbij. Deze cursus betekende alles voor mij: Ik voel me helemaal geliefd, geaccepteerd en gewaardeerd. Dat heb ik nog nooit gehad. En ik ben nu pas overtuigd van mijn nieuwe identiteit. Voor mij was deze cursus levensveranderend

Getuigenis Sandra

Wat mij erg aansprak in de cursus waren de getuigenissen op de film, de sleutelwaarden, het bolwerk neerhalen en de opbouw van de cursus. Bij de waarheden op de ‘Mijn Vader God’-lijst kon ik het nooit drooghouden. Er zaten meer leugens in mijn hoofd dan ik doorhad. Wie God is, weet ik nu beter, en ik ben meer gaan beseffen wie ik zelf ben in Christus, en hoe God over mij denkt. Ik zie nu in dat ik door please-gedrag over mijn eigen grenzen ging en ben nu beter voor mezelf gaan zorgen.

Getuigenis Petra

De onderwijsfilmpjes waren leerzaam en het was fijn om het deelnemersboekje ook op andere dagen te lezen en toe te passen. Het heeft me meer ontspanning gegeven, doordat ik de liefde van God dieper ben gaan ervaren. Ik ben ook met de bolwerken aan de slag gegaan. Dat heeft een bevrijdende, ontspannende uitwerking en ik voel me krachtiger: ‘Christus verzekerd’ i.p.v. zelf verzekerd. Prijs de Heer!

Wil je contact met ons opnemen?

Wil je informatie, heb je een vraag of wil je graag een afspraak met ons maken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.