Recente overdenkingen

25 oktober 2021

Bijzondere knipoogjes van God

27 juni 2021

Enkele jaren geleden sprak ik op Expolit, een conventie voor verkopers van Spaanse boeken die elk jaar in Miami wordt gehouden. Ik was aan het rondneuzen bij de kraam ‘bediening’ toen een van de organisatoren me vroeg of ik Neil Anderson was. Hij had een radiobediening voor Spaanse mensen in New York en was ook eigenaar van een christelijke boekwinkel. Hij zei: Pas geleden was de meest gerespecteerde dame van onze plaatselijke Spaanse kerk in mijn winkel. Ze keek naar de boekenkast toen ze plotseling stopte en zei: ‘Hier zijn ze!  Dit zijn de twee boeken die God me in een droom liet zien; deze boeken gaan onze mensen bevrijden.’ Ze wees naar jouw twee boeken, Overwinning over de duisternis en De Bevrijder.

Toen ik in Arizona woonde had een dame in onze buurt mij opgespoord. Ze trakteerde mij en mijn vrouw Joanne op een lunch. De laatste tijd was ze erg moedeloos geweest en tijdens haar stille tijd ‘s ochtends had ze God gevraagd om haar wat hoop te geven. Ze ging toen een stukje wandelen in de woestijn. In een opgedroogde waterbedding zag ze, half begraven in het zand, een paperback boek. Ze pakte het op en stofte het af. Per ‘toeval’ opende ze het op de pagina waar de Bijbelse passages laten zien wie wij zijn in Christus. Ik vraag me af wie dat exemplaar van De Bevrijder heeft weggegooid.

Jan Turner, een van onze assistentes in de bediening, belde me enkele jaren geleden op en zei: Mijn vriendin Martie belde onlangs. Haar buurvrouw was overstuur langsgekomen, ze was haar baan kwijtgeraakt. Ze was ervan overtuigd dat dit het ergste was in haar leven en zei: ‘Ik kan geen andere baan krijgen.’ Martie heeft een klein hondje, Rudy. Hij rende enthousiast rond zoals kleine hondjes doen wanneer er bezoek langskomt. Terwijl de vrouw bleef klagen over haar situatie rende Rudy naar de boekenkast en haalde er een boek vandaan (iets dat hij normaal niet doet) en bracht het boek naar de vrouw en liet het voor haar voeten vallen. Doe eens een gok welk boek het was! Overwinning over de duisternis!

Ik was in een sportschool op weg naar een roeimachine. Toen ik langs de spinningfietsen liep, zag ik De Bevrijder op een van de zadels liggen. Op de fiets ernaast zat een man te lezen terwijl zijn benen in de rondte gingen. Ik begon te roeien en vroeg hem toen of dat boek op dat zadel iets was. Hij zei: Het is geweldig. Heb je het gelezen? Ik zei: Ik ben blij om dat te horen. Wat lees je? Hij zei: Overwinning over de duisternis. Het boek gaat over wie we zijn in Christus. Ik zei: Echt? Die dag was roeien een fluitje van een cent.