Recente overdenkingen

25 oktober 2021

Geen schuld of schaamte meer

11 juli 2021

Het is een verschrikkelijk bestaan als je onder schuld en schaamte moet leven. Ik heb honderden mensen door de Stappen naar Vrijheid in Christus geleid en hun gezicht gezien wanneer die zware last van schuld en schaamte van hen wordt afgenomen. Halverwege de Stappen vraag ik vaak: Wie denk je dat jouw ergste vijand is? Bijna elk persoon zal zeggen: Ik! Ik ben mijn eigen ergste vijand. In sommige gevallen is dat misschien waar maar vaak ook niet; ze herhalen gewoon de boodschap van onverantwoordelijke ouders of van de vijand van hun ziel die hen dag en nacht beschuldigt. Zo was het geval met een dame die me het volgende getuigenis stuurde via Facebook:

23 Jaar geleden was ik ongeneeslijk ziek. Ik was suïcidaal en manisch depressief (voornamelijk depressief). Ik nam veel medicijnen maar die werkten niet. Vaak heb ik geprobeerd mezelf te doden en ik probeerde zelfs shocktherapie. Toen begon ik de hele tijd te zeggen: ‘Ik heb kracht, liefde en bezonnenheid in de naam van Jezus.’ Ik ging hier drie dagen mee door terwijl de vijand tegen me schreeuwde dat ik altijd zo zou blijven. Ik schreeuwde gewoon terug naar hem.

Na drie dagen nam de Heilige Geest me door een proces en was ik volledig genezen. Ik heb die genezing sinds die tijd behouden. Ik vertelde mijn getuigenis aan een oudere christelijke dame en ze leende me jouw boek De Bevrijder, alsook een video van jou waar je met een dame door de Stappen gaat. Het was hetzelfde proces waar de Heer me doorheen bracht via de Heilige Geest. Ik zeg tegen iedere christen die een ‘mentale ziekte’ heeft dat ze de Stappen in dat boek moeten doorlopen. Ik dank God dat Hij jou de wijsheid gaf om het helemaal uit te schrijven.