Recente overdenkingen

De overdenkingen zijn voor iedere doordeweekse dag met toestemming van Harvest House Publishers en in overleg met GIDEON boeken overgenomen uit Iedere dag in Christus van Neil T. Anderson.

Geloof in God

16 januari 2023
Maar zonder geloof is het onmogelijk God te behagen. Want wie tot God komt, moet geloven dat Hij is en dat Hij beloont wie Hem zoeken.
Hebreeën 11:6

Het leven van Wilma Rudolph, de wereldberoemde olympische hardloopster, is een opmerkelijk verhaal van geloof. Wilma werd geboren met ernstige gezondheidsklachten, waardoor ze kreupel raakte. ,,Zal ik ooit net zo kunnen spelen en rennen als andere kinderen?”, vroeg ze aan haar ouders.
,,Lieverd, je moet in God blijven geloven en nooit stoppen met hopen”, antwoordden die.  ,,Als  je gelooft, zal God het laten gebeuren.” Wilma nam dit advies van haar ouders ter harte en begon met veel pijn en moeite te oefenen met lopen. Toen ze twaalf jaar was had Wilma – tot verbazing en vreugde van haar ouders – haar krukken en schoenbeugels niet meer nodig. Op de middelbare school begon ze aan basketbal en in 1960 won ze met hardlopen drie gouden medailles op de Olympische Spelen.
Wanneer je inspirerende geloofsverhalen als dat van Wilma hoort, denk je dan ook niet: wat zou ik kunnen bereiken, als ik God op zijn Woord zou geloven? Geloof is het fundamentele uitgangspunt van het christelijke leven. Geloven wie God is, wat Hij zegt, wat Hij heeft gedaan en wat Hij zal gaan doen, is de basis van Gods koninkrijk.
Bovendien is geloof de essentie van het dagelijks leven van een christen. Paulus schreef: Zoals u dan Christus Jezus, de Heere, hebt aangenomen, wandel zo in Hem (Kolossenzen 2:6). Hoe heb je Christus ontvangen? Door geloof. Hoe wandel je dan verder met Hem? Ook door geloof! In de Bijbel verwijst ‘wandelen’ naar de manier waarop je je dagelijks leven invult. Overwinnend christelijk leven en geestelijke volwassenheid worden bepaald door ons geloof in God.
We hebben de neiging geloof te zien als een soort mystieke kwaliteit die thuishoort in de geestelijke wereld. Maar ieder mens wandelt in geloof. Dat is het meest basale levensprincipe van ieder mens. De vraag is echter: in wat of wie geloof je? God daagt ons uit om in Hem te geloven en zijn Woord serieus te nemen.

Dank U Heer, dat uw Woord voor eeuwig vaststaat in de hemel. Ik kan op U en uw Woord vertrouwen, ondanks mijn veranderlijke gevoelens en omstandigheden.