Recente overdenkingen

De overdenkingen zijn voor iedere doordeweekse dag met toestemming van Harvest House Publishers en in overleg met GIDEON boeken overgenomen uit Iedere dag in Christus van Neil T. Anderson.

25 september 2023

Heer, raak mij aan

22 november 2022
Daarna legde Hij de handen opnieuw op zijn ogen en liet hem weer kijken. En hij was hersteld en zag allen heel duidelijk.
Johannes 13:35

Een van de ernstigste crises die ik in mijn bediening heb meegemaakt, had te maken met een kwestie van vergeving en een bestuurslid. Ik worstelde met de relatie tussen mij en deze man, en ik wist dat er iets moest gebeuren. Dus besloot ik mijn bediening op te geven.
De week voordat ik mijn ontslag zou aanvragen, werd ik ziek. Ik lag plat met 40 graden koorts en was mijn stem helemaal kwijt. Het was niet moeilijk om te ontdekken dat God niet gelukkig was met mijn besluit. Ik begon de evangeliën te lezen en kwam bij Markus 8:22-26, het gedeelte waarin Jezus een blinde man geneest. Ik vond het opvallend dat toen Jezus hem voor de eerste keer aanraakte, hij de mensen als bomen zag (vers 24). Ik realiseerde me dat ik ons bestuurslid ook zo zag: een obstakel dat mijn pad blokkeerde.
Toen raakte Jezus de blinde man een tweede keer aan. Onmiddellijk werd zijn gezicht compleet hersteld en zag hij de mensen helder, niet meer als bomen. Ik begreep de hint. ,,Heer, ik houd niet van deze man. Ik weet dat U wel van hem houdt. En dat wil ik ook. Maar U moet me net zo aanraken als die blinde man, Heer. Ik heb uw aanraking nodig, zodat ik de persoon kan worden die U wilt dat ik ben.” En God deed het. Op dat moment koos ik ervoor die man volledig te vergeven.
De volgende zondag ging ik naar de gemeente, niet om ontslag te nemen, maar om te spreken. Mijn stem was nog niet helemaal hersteld, dus kon ik moeilijk uit mijn woorden komen. Ik beleed mijn onafhankelijke houding aan de gemeente. Ik vertelde ook over mijn verlangen dat God mij aan zou raken, om mensen als mensen te zien en niet als obstakels op mijn weg. Aan het einde van de preek nodigde ik iedereen naar voren die verlangde naar een aanraking van de Heer. Al snel waren de ruimte voor het podium en de gangpaden volgepakt met mensen. Bijna alle aanwezigen waren naar voren gekomen. Het was een opwekking!
Raad eens wie er niet naar voren kwam? Voor zover ik weet is hij nooit veranderd, maar ik wel. Ik dank God tot de dag van vandaag dat Hij me plat op mijn rug legde om mij de voorganger te maken die Hij voor ogen had. Als ik het op mijn manier had gedaan, had ik nu wellicht niet meer in de bediening gestaan.

Heer, raak mij aan, zodat ik de moeilijke mensen in mijn leven kan liefhebben zoals U dat doet.