Discipelschapscursus
Vrijheid in Christus

Over de cursus

De meeste christelijke leiders zijn het erover eens dat veel christenen meer potentieel hebben dan ze zelf denken en dat dat makkelijk te bereiken is. Hoe dan? Door onderwijs over wat hun nieuwe identiteit in Christus is. Gelukkig is er een grote hoeveelheid aan uitstekende lessen en hulpmiddelen over discipelschap, maar zolang we worstelen met zonden en ervaringen uit het verleden, blijft het moeilijk om grip te krijgen op de waarheid. Of, zoals Jezus het zei: “… u zult de waarheid kennen, en de waarheid zal u bevrijden.” (Johannes 8:32)

De Discipelschapscursus Vrijheid in Christus is gebaseerd op de twee bekendste boeken van Dr. Neil T. Anderson: Overwinning over de duisternis en De Bevrijder. Het is voor kerken een duidelijke en effectieve manier om nieuwe christenen en degenen die al langer christen zijn te helpen vruchtbare discipelen te worden. Wereldwijd is de cursus door zo’n honderdduizenden cursisten in duizenden kerken gevolgd. Vaak wordt de Vrijheid in Christus cursus gebruikt na de Alpha-cursus. Gelovigen horen dan vaak voor het eerst over wie ze zijn in Christus.

Waardevol

Ik ben niet langer waardeloos, onbekwaam, hulpeloos of hopeloos.
In Christus ben ik zeer waardevol en speciaal. God zegt:

Zeker en veilig

Ik ben niet langer schuldig, onbeschermd, alleen of verlaten. In Christus ben ik volkomen zeker en veilig.
 God zegt:

Aanvaard

Ik ben niet langer afgewezen, ongeliefd of vuil. In Christus ben ik volkomen aanvaard. God zegt:

Veel leiders zien dat de cursus waardevol is voor alle gelovigen in hun kerk. Je kunt de cursus zelf geven of gebruik maken van de dvd met Nederlandse ondertiteling. Op de dvd staan aanvullende getuigenissen om de belangrijkste punten te onderstrepen. Veel kerken gebruiken de cursus drie of vier keer per jaar. Het materiaal is flexibel genoeg om op verschillende manieren te gebruiken.

De cursus helpt gelovigen om

Geïnteresseerd in deze cursus?

De cursus bestaat uit dertien sessies, is heel eenvoudig in gebruik en wordt ondersteund door boeken, Powerpoints, video’s en andere trainingsmaterialen. Wil je meer weten over de opbouw van de cursus, of weten wat jij precies nodig hebt om de cursus te geven? Via onderstaande knoppen kun je hierheen navigeren.

Wat anderen zeggen

Dit is wat anderen over de Discipelschapscursus Vrijheid in Christus zeggen.

Wil je contact met ons opnemen?

Wil je informatie, heb je een vraag of wil je graag een afspraak met ons maken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.